Milli Kadın Voleybol takımımızın başarıları takdire şayan. Onlar sayesinde popülerleşen voleybola yoga açısından bakalım.
Birçok yoga duruşu oyuncuların özellikle yere düşmelerinde ortaya çıkabilecek sakatlanmalarını esneklik sayesinde engelleyebilir. Öne ve arkaya omuz açıklığı, özellikle dansçı gibi pozlar oyundaki performansı artırabilir.
Yogada karın bölgesi ve karın çakrası güneşle sembolize edilir, güneş de asanadır, yani duruş. Özellikle denge duruşları dayanıklılığı artırır. Savaşçı duruşlarıyla top karşılamada etkisini gösterebilir.
Her setin ve maçın sonlarına doğru konsantrasyonun doğal olarak azalması söz konusudur. Nefes pratikleri hem yorgunluğa iyi gelir hem de konsantrasyon süresini uzatır. Nefes yükselirken alınır ve smaçta verilir, blokta ya da smaçta havada kalma süresi prananın etkisiyle gerçekleşebilir.
Karın nefesleri ve kapalabhati pratiklerinin oyuncular için önemli olduğunu düşünüyorum.
Oyuncuların birbirleriyle beden diliyle anlaşmaları mudralar sayesinde gerçekleşiyor, bu birbirleri arasındaki içsel bağ için de önemli. Takım ruhu toplu başarı için önemli bu da yoganın nihai hedefi olan egoların dengesi için de önemli. Nitekim oyuncuların birbirleriyle olan etkileşimi izleyicileri de doğrudan etkiler.
Şaşırtmacalar, plaseler her iki takım için de uyanıklığın en üst noktasında olunmasını gerektirir.
Gözler ve saatte 100 km’lik hız alan servisleri karşılamak sadece fiziksel kuvvet değil gözlerin takip gücü, hızlı karar verme ve aktivasyona geçmeyle de bağlantılıdır. Bu bağlamda göz pratikleri önemlidir.
Voleybolun ve yoganın en iyi şekilde yaygınlaşması dileğiyle .
Leave a Reply